Puheen sorinaa ja herkuttelua Olgan luona

Sateisena syyspäivänä keräännyimme Olgan luo suunnittelemaan tulevaa toimintaamme. Elsan päivän kahvitarjoiluihin suunnittelimme niin vanhaa kuin uuttakin, sekä paikallistakin. Elvytetään kekriperinnettä lauantaina 2.11. klo 14 Tanjan luona. Ensi vuoden suunnitelu on jo käynnissä. Vuoden 2014 teemana on voimapaikat. Suunnittelun ja leppoisan rupattelun ohessa nautimme mangohyytelökakusta, joka on sovellettu Hellapoliisin ohjeen mukaan:

Raikas mango-rahkakakku
n. 12 annosta

Pohja:
150 g Annaspipareita
50 g laktoositon margariini
muutama säilykemangoviipale paloiteltuna

Täyte 1:
6 liivatetta
2 dl kuohukermaa (laktoositon)
200 g vaniljarahkaa (laktoositon)
300 g soseutettua mangoa (säilykepurkista ja Muksun mango-yllätystä)
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
2 rkl hedelmämehua

Täyte 2

6 liivatetta
1,5 dl kuohukermaa (laktoositon)
200 g sitruunarahkaa (laktoositon)
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
2 rkl vettä

Kiille:
1 dl vettä
n. 250 g soseutettua mangoa
1 1/4 dl hyytelösokeria

Koristeena tyrnimarjoja ja Steviakasvin lehtiä.

Hellapoliisin ohjeesta puuttuva toinen kerros (täyte 2) lisätään varovasti jääkaapissa n. 20 min olleen kakun 1. kerroksen päälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

IKIAIKAINEN

Olemme olleet ennen, olemme nyt, olemme tulevaisuudessa. Siirrämme kulttuuria ja yhteisiä arvoja seuraaville sukupolville.

AITO

Meillä on vahvat juuret kansanperinteessä. Teemme omaleimaista kulttuurityötä aidon paikallisperinteen pohjalta.

UUDISTUVA

Kalevalainen nainen on kulttuurista laajasti kiinnostunut ihminen, joka tekee huomisen perinnettä.
%d bloggaajaa tykkää tästä: