Kirjokinnas –kilpailu on ratkennut

Äänekoskelaiset kirjoneuletaiturit osoittivat, että Äänekoskella  tehdään eikä vain meinata. Kaikki palautetut työt olivat upeita ja luovia käsitöitä. Kilpailuraati valitsi kilpailun voittajaksi Auli Hopian Laulavan Mörön –polun lapaset. Äänekosken Kalevalaisten Naisten puheenjohtaja Tanja Kirjasen mielestä voittajalapaset olivat juuri sellaiset, mitä kilpailussa haettiin: omaleimaiset, persoonalliset ja tunnistettavissa äänekoskelaiseksi. Lapaset liittyvät loistavasti Kalevalaisten Naisten Liiton valtakunnalliseen vuoden teemaan Voimapaikat. Voittajalapaset kertovat oman tarinansa yhdestä äänekoskelaisesta voimapaikasta.

kirjokinnas 1.

Voittaja Auli Hopian sanoin: ”Asun Sumiaisten Syvälahden kylällä. Kotitalomme ohi kulkee Suolahden Mörkökoskelta alkava ja Syvälahden Laulumäelle kulkeva Laulavan Mörön polku. Kuljen polkua pitkin lähes päivittäin, polun luonto on voimanlähteeni ja nautin vuoden aikojen vaihtelusta siellä. Neuloin lapaset läheinen luonto mielessäni. Siinä on laulua, pitkospuita, metsän värejä, kurjenpolven ja vanamon kukkia, taivaan ja järven sineä ja huippuna paistaa aurinko.” Mörköpolun lapaset olivat myös Neulotuksen Ilona Liimataisen sekä nettiyleisön suosikki.

Kilpailun toiseksi tulivat Minna Polmion tekemät Kosken kuohut –lapaset. Innoitus lapasiin syntyi Äänekoskea ympäröivistä vesistöistä ja aikanaan valtoimenaan kuohuneesta Häränvirran koskesta. Varsiosan lempeät laineet ja varsinkin kosken kuohuja ja tyrskyjä kuvaava kuvio ilahdutti tuoreudellaan raatilaisia. Kolmanneksi tuli Vuokko Ruuskan perinteinen malli. Raati ylisti hänen taidokasta ja loistavaa työn jälkeä. Neljännen sijan veivät Eeva Tuomen raikkaat raitalapaset.

Nämä kirjoneuletaiturit palkitaan helatorstaina 29.5. Äänekosken Kalevalaisten Naisten järjestämässä kulttuuritilaisuudessa Hietaman Multamäessä. Raatiin kuuluivat Anja Kokko, Pekka Häyhä ja Tanja Kirjanen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

IKIAIKAINEN

Olemme olleet ennen, olemme nyt, olemme tulevaisuudessa. Siirrämme kulttuuria ja yhteisiä arvoja seuraaville sukupolville.

AITO

Meillä on vahvat juuret kansanperinteessä. Teemme omaleimaista kulttuurityötä aidon paikallisperinteen pohjalta.

UUDISTUVA

Kalevalainen nainen on kulttuurista laajasti kiinnostunut ihminen, joka tekee huomisen perinnettä.
%d bloggaajaa tykkää tästä: