Kalevalan päivän juhla 28.2.2017

Yhdessä Äänekosken Karjalaseuran kanssa juhlistimme suomalaista kulttuuria, Kalevalaa ja 100 vuotiasta Suomea Kalevalan päivänä Äänekosken kaupungin Valtuustosalissa. Paikalla oli nelisenkymmentä suomalaisesta kulttuurista kiinnostunutta kuulijaa, joista osalla päällä upeat kansallispuvut ja feresit.

Äänekosken Karjalaseuran puheenjohtaja Kari Leppäsen alkusanojen jälkeen pääsimme Olga ja Henry Kolarin mukana jäiden lähdön ja revontulien äänimaisemiin.

Rehtori Jaana Tani esitelmöi innostavasti Kalevalan synnystä ja karealismista. Lausuntataiteilija Maija Piitulainen tulkitsi kirjailija Seija Tuohesmaan uusia, ajankohtaisia kalevalamittaisia runoja Olgan soittaessa taustalla Keski-Suomen kannelta.

Väliajalla saimme nauttia Karjalaseuran emäntien herkullisia karjalanpiirakoita kahvin kera. Kahvittelun jälkeen pääsimme upoutumaan jälkeen musiikin äänimaisemiin Olgan soittaessa flyygelilla ja upeiden maisemakuvien pyöriessä taustalla. Nuorta sukupolvea edustanut Sini Pulli tulkitsi loistavasti Katri Helenaa.sini-pulli

Jyväskylän Kalevalaisten Naisten puheenjohtaja Annamari Maukonen kehoitti meitä arvostamaan kulttuuriamme ja maailmaperintöämme. Hän kertoi meille keskisuomalaisista maailmanperintökohteista, joita ovat Struven ketjuun kuuluva piste Korpilahden Oravivuorella ja Petäjäveden vanha kirkko. Kansallispukuihin liittyviä tarinoita oli ihana kuunnella. Puvulla on oma tarinansa, samoin sen tekijällä, mahdollisella lahjoittajalla ja puvun kantajalla. Annamarin oma Vanhan Korpilahden puku valmistuu pikkuhiljaa. Flammuraitainen hame on jo valmiina ja käytössä kuten alla olevasta kuvasta näemme.

annamari-maukonen

Tilaisuuden lopuksi lauloimme Maamme laulun Jaana Tanin säestyksellä.

Annamarin sanoin: ” Akkoja ja tyttäriä tarvitaan, jotta kalevalaisuus ja suomalainen kansanperinne säilyvät ja ennen kaikkea pysyvät elävinä.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

IKIAIKAINEN

Olemme olleet ennen, olemme nyt, olemme tulevaisuudessa. Siirrämme kulttuuria ja yhteisiä arvoja seuraaville sukupolville.

AITO

Meillä on vahvat juuret kansanperinteessä. Teemme omaleimaista kulttuurityötä aidon paikallisperinteen pohjalta.

UUDISTUVA

Kalevalainen nainen on kulttuurista laajasti kiinnostunut ihminen, joka tekee huomisen perinnettä.
%d bloggaajaa tykkää tästä: